PULVIS ET UMBRA

Anne Frank hade inget wi-fi

Var i Amsterdam med mor i slutet av april. Vansinnigt trevligt att få bevittna Koningsdag (den nederländske kungens födelsedag). Nationell helgdag, orangeklädda människor i olika stadier av, hmm, glädje överallt. Kanalbåtarna var överfulla. Tänk svensk student, fast större. Under denna dag får vem som helst smälla upp försäljningsstånd och kräma ut diverse begagnat gods utan tillstånd. Massa evenemang och hålls i städer runt om i landet. Föga förvånande är det mest drag i huvudstaden. Heel gezellig, dus.

Vi skulle även ha besökt Anne Frank Huis, men det var sån jävla kö. Kön fram till skylten som förkunnade att ˮhärifrån är det ca 45 minuters köˮ var väl en halvtimme lång. Dock hade de köande tillgång till gratis wi-fi. Kändes en smula skumt. Nåväl, jag hoppas få återkomma och se (insidan av) huset i framtiden. Jag köpte dock hennes dagbok Het Achterhuis, samt ett antal andra böcker på nederländska. Främst novellsamlingar. Känns trevligt att kunna kombinera nöjesläsning med språkinlärning.

Hur som haver, en trevlig resa, och jag vill definitivt åka tillbaka. Enda molnet i skyn var sista dagen (söndag den 27:e april). Ajax hade vunnit ligan, och polisen spärrade av spårvagnslinjerna runt Amsterdam Centraal, då till apstadiet regredierade röd- och vitklädda skulle ha sitt.

Det enda jag ångrar är att jag drack så lite öl. Cheerio.

Man måste ha något orange!

1 kommentar

  1. X

    Varför, varför läser jag om dig? Varför stalkar jag alla runtomkring mig i stället för att söka ordning i mitt eget liv? Jag förstår inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 cronopio.se

Tema av Anders NorenUpp ↑